• Fri frakt över 1500:-
  • Betala enkelt med Klarna
  • 12 mån. öppet köp.

 

Vår tryckprocess kallas för screentryck. Det är en gammal hantverksmässig metod som har många fördelar. En av dem är att vi kan göra riktigt höga mönsterrapporter, 136 cm breda och hela 120 cm höga. Skärpan vi får i mönstret går sällan att återskapa digitalt och visst är det en extra skön känsla med något som är gjort för hand.

Vi arbetar med vattenbaserade pigmentfärger, de innehåller inget som finns på REACH begränsningslista, de är godkända för både EU-blomman, Ökotex Baby och Svanen.

Vi använder inga lösningsmedel eller extra vattenbad efter tryckningen, istället värmehärdas våra tyger för att bli tvättäkta. Vi styr vår produktion för att den ska lämna så små spår som möjligt. Vi genererar extremt lite spill och avfall. Det är vi väldigt stolta över.

 

 

Vi gör ofta konceptlösningar till arkitektkontor, inredare, hotell, formgivare och andra kunder som önskar helt egna mönster. Det är vad vi kallar löntryck. Vår fabrik blir er fabrik.
Vi erbjuder ett personligt samarbete och ett gediget hantverkskunnande oavsett om det är en liten upplaga eller större serie du önskar trycka. Ni är alltid välkomna att vara med under tryckningen, det brukar vara mycket uppskattat. Allt är möjligt i vårt flexibla tryckeri och det är en spännande miljö som uppskattas mycket av våra besökare.

 

 

LÖNTRYCK –så här går det till.

–Det mönster som ska tryckas behöver finnas digitalt. Om förlagan är handritad eller bara finns fysiskt så scannar man in mönstret och separerar det i de olika färgerna som ska tryckas. Varje färg i ett mönster behöver en egen ram.

–Vår färgmästare tar fram färgprover som kunden får godkänna. Färgproverna gör vi alltid på det tyg som kunden valt att trycka på eftersom färgerna kan te sig olika i nyans på olika tyger. 

–Av det digitala originalet printas ett negativ som vi använder för att föra över mönstret till ramen. Ramarna förvarar vi hos oss och de håller för många tryckningar.

–Tryckningen kan sättas igång. Att närvara vid första tryckningen av ett nytt mönster är en spännande upplevelse!