FORMGIVARE 2017-01-24T18:43:51+00:00

AMSELL BERLIN Designstudio

Pia Amsell och Barbro Berlin är utbildade på Beckmans skolas Formlinje i Stockholm och de har båda även en grundläggande textilutbildning. De driver tillsammans sedan 2004 Amsell Berlin Designstudio som jobbar brett med bland annat produkter för bordet, köksredskap, belysning och textil. De har under åren designat och utvecklat många produkter för både massproduktion och mindre kollektioner, ofta hantverksmässigt utförda.

ÅSA HOLMBERG

Åsa Holmberg är utbildad vid ENSAD i Paris och är mönsterdesigner på frilansbasis. Hon har verkat flera år i modebranschen men ser fram emot fler projekt inom inredning. Intresset för teckning och måleri kom tidigt och hon ritar helst sina mönster för hand. Djur och natur är aldrig sinande inspirationskällor för Åsa.

JEANETTE KARSTEN

Jeanette Karsten är en mångsysslande arkitekt, konstnär och designer. Hon är utbildad på KTH-arkitektur, i Oslo och Wales på Arkitekthögskolan. Delvis utbildning på konsthögskolan i Stockholm. Jeanette är en internationellt representerad designer och hon samarbetar med några av de största svenska aktörerna inom form och interiör. Inspirationen kommer från drömmarnas värld och livet.

KARIN MANNERSTÅL

Karin Mannerstål är utbildad på Beckmans School of Art och har ett förflutet som grafisk formgivare. Hon arbetar idag med allt från TV-program till formgivning av mönster och produkter.

MARIA HOLMER DAHLGREN

Maria Holmer Dahlgrens design bär alltid tydliga spår av hennes karaktäristiska lekfullhet med färg och form. Redan 1982 var Maria med och startade varumärket Ordning&Reda som fortfarande bär hennes formspråk. Marias design finns sedan många år tillbaka på svensktillverkade vardagsprodukter som säljs i designbutiker och museishoppar världen över. På Tate Modern i London har Maria en egen kollektion. Hennes stadsporträtt blir representativa gåvor och moderna souvenirer från Stockholm, Göteborg, London, Lund, Paris, Wiesbaden, Helsingborg, New York, Tokyo med flera.

Maria Holmer Dahlgren har för Frösö Handtryck formgivit ”STOCKHOLM, ”GÖTEBORG” och ”LUND”.

EMELIE EK

”FJÄLL” och ”KUST” är två av våra mycket uppskattade mönster. De är formgivna av Emelie Ek.

EVA ERICSSON

”KNYTTA” är Eva Ericssons första screentryckta mönster. Inspirationen kommer från hembygden, en liten by som vilar vid Storsjöns strand ett stenkast utanför Östersund.

EVA JEMT

Eva Jemt har lång erfarenhet av textil formgivning och är ett välkänt namn inom textilbranschen. Idag arbetar hon som fristående formgivare med fokus på textildesign och offentlig utsmyckning. För Frösö Handtryck har Eva bland annat formgivit klassiker som ”SOLO” och ”ÖVERTONER”.

CHIQUI MATSSON

Chiqui Mattson är produkt- och texitldesigner. Hon arbetar också som sortimentskoordinator,  inrednings- och utställningsarkitekt. Chiquis mönster ”BALLOON”, ”BUBBLE” och ”BAMBOO” är ständigt populära inom offentlig miljö.

KATARINA WIDEGREN

Katarina Widegren är utbildad på HDK Steneby och är verksam som konstnär och formgivare. Textil är Katarinas grundmaterial, men hon är mångsidig och blev för sin grafiska formgivning samt för sina smycken nominerad till SZDAY – Shenzhen Design Award 2013.

Katarina har formgivit de uppmärksammade mönstren ”VECTORIAN” och ”VECTORINE” för Frösö Handtryck.

KAJSA ARONSSON

Kajsa Aronsson är verksam som frilansformgivare i Stockholm. Hon arbetar i huvudsak med design av textilier och mattor men jobbar också med smyckesformgivning. För Frösö Handtryck har Kajsa bland annat formgivit ”SOMMAR”, ”JULYRA”, ”I FINLAND”, ”VID SJÖSTRANDEN”.

ANNA VIKTORSON

Anna har för Frösö Handtryck formgivit ”FETKNOPP”, ”ÖSTERSUND” och det ljuvliga ”DOMHERRAR” som blivit omåttligt populärt.

ANNA ERLANDSSON

Anna Erlandsson är utbildad på Konstfack och arbetar som designer på frilansbasis. Hon jobbar i huvudsak som illustratör men har också gjort animerad film. Annas har formgivit mönstret ”ÖGONBLICK” .

WANJA DJANAIEFF

I  över femtio år har Wanja Djanaieff varit verksam som formgivare. Hon tillhör en av förgrundsgestalterna inom svensk textilformgivning. Wanjas intresse för textil väcktes tidigt och hon kom in på Konstfack som 16-åring 1957. För Frösö Handtryck har hon formgivit bland annat ”HAVET”.

KAJSA-TUVA WERNER

Kajsa-Tuva är bildkonstnär på heltid och håller främst på med måleri och skulptur. Bor och verkar i Östersund. Inspirationen hittar hon bland Toscanas gröna kullar och andra platser på jorden. Människor och musik är också viktiga inspirationskällor. ”COLTRANE” är Kajs-Tuvas första design för Frösö Handtryck.

LINDA BRINK

Linda Brink är utbildad vid Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg och arbetar idag med produktdesign och mönster för rum. ”KANINPOLKA” är ett av Lindas vackra alster.

KAJSA NILSSON

Mönstret ”SKATOR” är Kajsa Nilssons verk. Ett elegant och lekfullt mönster på samma gång.

GOCKEN JOBS

Gocken Jobs har skapat en hel rad av stort upplagda växtmönster som framför allt gjort henne känd, men hon ritade också noggrant studerade blommor eller olika naturtrogna bär som i metervaran ”BLÅBÄR” som vi är så stolta över att få trycka på Frösö Handtryck. Mönstret ritades 1947 och var senast i tryck på 70-talet.