• Fri frakt över 1500:-
  • Betala enkelt med Klarna
  • 12 mån. öppet köp.

Frösö Handtryck + Sandlund / Hossain

Respekt och passion

Våra samarbetspartners Sandlund/Hossain finns i Härnösand, Sverige och Dhaka, Bangladesh. Alla anställda har en bra lön, semester, betald sjukfrånvaro, pensionssparande och utbildning på arbetstid. Något som borde vara självklart, men som tyvärr inte är fallet i Bangladesh och på många andra ställen. Det var det vi fastnade för hos Sandlund/Hossain, förutom att deras väskor håller en ypperlig kvalitet såg vi en möjlighet att tillverka våra väskor på ett sätt som faktiskt gagnar alla som någonsin haft den i sin hand. Från våra tryckare i Jämtland, via sömmerskan i Dhaka till mottagaren som till slut packar upp sin nyköpta väska.

Sandlund/Hossain kommer från en lång tradition inom yrket,  i över 100 år har man samlat kunskap och erfarenhet om material, produktion och hållbarhet, utvecklat och landat i dagens produkter som verkligen är något alldeles extra.

Sprunget ur arvet från familjeföretaget Böle Garveri grundat 1899 utanför Piteå har Sandlund/Hossain utvecklat sitt eget läder som är vegetabilgarvat och 100% kromfritt. Det är gjort i full grain, vilket innebär att ytan inte är mekaniskt behandlad eller bearbetad med en massa kemikalier.

Tvärtom, den är helt naturlig och vacker, precis som ett riktigt läder ska vara, kommenterar Anders Sandlund. Det innebär också att ytan inte är ”perfekt”, du kan se skiftningar, läkta ärr och naturliga skavanker vilket vi tycker är det mest vackra och äkta. Ingen väska är den andra lik, precis som vi människor.
När studion i Dhaka tagit emot vår handtryckta textilier gör de sedan det mesta arbetet med varje väska för hand. Allt från att skära ut alla delar till att behandla kanter eller smörja in väskan med balsam när den är klar. 

- Vi driver inte en fabrik, i vår studio jobbar bara människor med en massa passion och vilja för att göra riktigt bra väskor, säger Sandlund.

Läs mer om hur Sandlund/Hossain går i spetsen och sätter helt nya standards i en vanligtvis mycket orättvis bransch.
https://www.sandlundhossain.com/vart-team/