FRIENDS OF FH: Lena Flaten

FRIENDS OF FH: Lena Flaten

Nära norska gränsen, i Storlien, ligger kungens fjällstuga. Där har också Lena Flaten sitt hem, sin näring och sitt privata haven.

Skurdalsporten Fjellstue ligger 715 meter över havet. Hit tar man sig till fots, på skidor eller med skoter om man håller sig till leden. I de här fjällen är skoterkörningen hårt reglerad och på de flesta ställen är det bara naturbevakare och renskötare som får färdas.

Sedan 1947 har fjällstugan drivits av Lenas familj, idag är det Lena som kokar i alla grytor och tar emot bokade gäster året om. Köket är av enklare karaktär och någon diskmaskin finns inte. Allt måste diskas för hand, en gedigen uppgift när stugan är full av gäster.

    –    Jag har haft svårt att hitta något diskmedel som fungerar och gör rent under de förutsättningar vi har på Skurdalsporten, säger Lena. Man har återkommit till det där välkända märket, som inte känts helt bra i magen eftersom jag vet att det inte är bra ur miljösynpunkt, eftersom det måste lösa fett.

I fjol fick Lena en testbatch från KÄRUT att prova och det var instant washing up love!

 

 

    –    Det fungerar jättebra! Det är drygt och inte lika uttorkande på huden som andra diskmedel kan vara. Jag är supernöjd med KÄRUTs diskmedel. Att det är miljöoptimerat och faktiskt fungerar i vårt kök är det primära så klart, sedan att det är tillverkat av en restprodukt från mejeriet i Östersund och producerat i en fabrik i Jämtland gör att det känns ännu bättre.

Lena Flaten driver även FLAMMANS SKAFFERI i Storlien, en mix av restaurang (där Lena ofta bjuder in spännande gästkockar), catering-  och kursverksamhet. Lena är en flitigt anlitat inspiratör och gästkock både nationellt och internationellt. Kärleken till maten,  naturen den kommer ifrån, och elden som tillagar den är Lenas drivkraft som genomsyrar allt hon rör vid. En girl on fire helt enkelt.2019-03-21

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Shop
Övrigt
sven