EMMA DAHLQVIST

Emma Dahlqvist är frilansande textildesigner och konstnär med bas i Östersund. Hon är utbildad på Textilhögskolan i Borås och på HDK - Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg. I sitt arbete kombinerar Emma ofta traditionella slöjdtekniker med kontemporära uttryck och metoder. Ett exempel på det är ett arbete med näverslöjd och digital teknik som ställts ut nationellt och internationellt och som blev tilldelad utmärkelsen Ung Svensk Form 2016.

Stitch N Stones

Stitch N Stones är ett livstilsvarumärke startat i Åre 2010 av Anna Nilsson och Emma Ruzicka. De designar och producerar accessoarer av mestadels second hand och restmaterial. Genom produkterna, deras designsamarbeten, dj:ande och fester vill de sprida en medvetenhet kring jämställdhet, delaktighet, ansvar och stolthet.

IDA VIKFORS

Ida Vikfors är mönsterdesigner och konstnär, född och uppvuxen i Österbotten i Finland men numera bosatt i Västra Götaland. Enda sedan liten har hon fascinerats av olika material, ytor och texturer, och har ibland kanske tittat mer med händerna än med ögonen. En förkärlek som växt sig större, om känslan av hur olika material möter varandra och en iver om att kunna återskapa en tredimensionell yta. Fasader, arkitektur, vyer och en svaghet för textil är det som inspirerar Ida i hennes arbete.

MARIA HOLMER DAHLGREN

Maria Holmer Dahlgrens design bär alltid tydliga spår av hennes karaktäristiska lekfullhet med färg och form. Redan 1982 var Maria med och startade varumärket Ordning&Reda som fortfarande bär hennes formspråk. Marias design finns sedan många år tillbaka på svensktillverkade vardagsprodukter som säljs i designbutiker och museishoppar världen över. På Tate Modern i London har Maria en egen kollektion. Hennes stadsporträtt blir representativa gåvor och moderna souvenirer från Stockholm, Göteborg, London, Lund, Paris, Wiesbaden, Helsingborg, New York, Tokyo med flera.

AMSELL BERLIN Designstudio

Pia Amsell och Barbro Berlin är utbildade på Beckmans skolas Formlinje i Stockholm och de har båda även en grundläggande textilutbildning. De driver tillsammans sedan 2004 Amsell Berlin Designstudio som jobbar brett med bland annat produkter för bordet, köksredskap, belysning och textil. De har under åren designat och utvecklat många produkter för både massproduktion och mindre kollektioner, ofta hantverksmässigt utförda.

KARIN MANNERSTÅL

Karin Mannerstål är utbildad på Beckmans School of Art och har ett förflutet som grafisk formgivare. Hon arbetar idag med allt från TV-program till formgivning av mönster och produkter.

TOSHIYUKI ”Toshi” FUKUDA

Toshiyuki ”Toshi” Fukudaär född i Osaka, Japan. Han är utbildad vid Osaka University Of Arts och arbetar nu på frilansbasis. 

Hans första mönster för FRÖSÖ HANDTRYCK ”Mori no Seirei” är ett giftermål mellan den svenska och den japanska skogen. – Det är min bild av hur det skulle kunna se ut om de två smälte samman, säger Fukuda.

 

 

 

GOCKEN JOBS

Gocken Jobs (1914-1995) har skapat en hel rad av stort upplagda växtmönster som framför allt gjort henne känd. "ROS och LILJA" ritades 1946, samma år som Frösö Handtryck startades av Enar Ström. Att vi nu trycker Gockens vackra mönster känns fantastiskt! 

ANNA LAGERSTRÖM

Anna har för Frösö Handtryck formgivit flertalet populära mönster och just nu nylanserar vi tjusiga STHLM. Ett vackert avskalat mönster som låter tankarna vandra iväg över gator, torg och parker i vår vackra huvudstad.

KAJSA ARONSSON

Kajsa Aronsson är verksam som frilansformgivare i Stockholm. Hon arbetar i huvudsak med design av textilier och mattor men jobbar också med smyckesformgivning. För Frösö Handtryck har Kajsa bland annat formgivit ”SOMMAR”, ”JULYRA”, ”I FINLAND”, ”VID SJÖSTRANDEN”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Shop
Övrigt
sven