HANDTRYCKT I JÄMTLAND SEDAN 1946

Att trycka tyg för hand är en process som kräver tålamod, lugn och en sällsynt precision som sitter i tryckarmästarnas erfarna händer.
De senaste sjuttio åren har vi tillsammans med noga utvalda skandinaviska formgivare skapat mönster och handtryckt textilier till privata hem och publika miljöer runt om i världen.
Vi trycker bara med miljövänliga färger och hållbarhet och långsiktighet är fokus både när det gäller våra produkter, produktion och arbetsplats. 

WE MADE YOUR PRODUCTS

Allt tryck och sömnad av våra produkter sker i vår fabrik på Frösön eller av lokala underleverantörer.
Vi tar merparten av vårt material från Europa, försöker alltid välja material med bra miljöcertifieringar och har mycket lite spill i vår produktion.
Vi sätter stort värde i att verka i vårt närområde, och i att erbjuda en trygg och givade arbetsplats för våra medarbetare.
 

ETT HANTVERK

Alla våra mönster trycks för hand på våra 25 meter långa tryckbord.
Processen är hantverksmässigt i stort sett densamma sedan vi började 1946 men material, färger, effektivitet och miljöhänsyn har följt med sin tid. 

Vi arbetar med screentryck, därför kan tryckskarvar ibland synas på produkterna, vi kallar det maker ́s mark och är ett naturligt sigill för handtrycket.
Våra två tryckmästare har tillsammans varit med oss i över 70 år. Deras hantverkskunnande är en ovärdelig tillgång.
Efter tyget tryckts förädlar våra sömmerskor det till gardinlängder, kuddar, dukar, väskor och accessoarer.

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Shop
Övrigt
sven