HANDTRYCKT I JÄMTLAND SEDAN 1946
 

Att trycka tyg för hand är en process som kräver tålamod, lugn och en sällsynt precision som sitter i tryckarmästarnas erfarna händer.

De senaste sjuttio åren har vi tillsammans med noga utvalda skandinaviska formgivare skapat mönster och handtryckt textilier till privata hem och publika miljöer runt om i världen.

Vi trycker bara med miljövänliga färger och hållbarhet och långsiktighet är fokus både när det gäller våra produkter, produktion och arbetsplats. 

WE MADE YOUR PRODUCTS
 

Allt tryck och sömnad av våra produkter sker i vår fabrik i Jämtland eller av lokala underleverantörer.

Vi tar merparten av vårt material från Europa, försöker alltid välja material med bra miljöcertifieringar och har mycket lite spill i vår produktion.

Vi sätter stort värde i att verka i vårt närområde, och i att erbjuda en trygg och givade arbetsplats för våra medarbetare.
 

ETT HANTVERK
 

Processen är hantverksmässigt i stort sett densamma sedan vi började 1946 men material, färger, effektivitet och miljöhänsyn har följt med sin tid. 

Vi arbetar med screentryck, därför kan tryckskarvar ibland synas på produkterna, vi kallar det maker ́s mark och är ett naturligt sigill för handtrycket.

Våra två tryckmästare har tillsammans varit med oss i över 70 år. Deras hantverkskunnande är en ovärdelig tillgång.

Efter tyget tryckts förädlar våra sömmerskor det till gardinlängder, kuddar och vi har möjlighet att ta specialbeställningar av de mått som just du önskar.

MILJÖ
 

Vi människor kommer alltid att göra avtryck på planeten, men vi måste minimera dem så mycket vi bara kan. Och sen anstränga oss ÄNNU en vända till. Vi lånar den här världen av kommande generationer.

Textilbranschen kan vara precis hur smutsig som helst. Vi vägrar vara en del av det.  Vi söker ständigt efter de bästa leverantörerna av de bästa materialen för att ställa oss på på rätt sida. Priset av en producerad vara ska betalas av oss konsumenter, inte av odlare, arbetare eller miljö.

Vi styr vår produktion för att den ska lämna så små spår som möjligt. Vi trycker med vattenbaserade pigmentfärger, de innehåller inget som finns på REACH begränsningslista, de är godkända för både EU-blomman, Ökotex Baby och Svanen.

Vi genererar väldigt lite spill och avfall. Det är vi stolta över.

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Shop
Övrigt
sven