”VINTERBLOMSTER” av Amsell Berlin Designstudio 2016-12-05T15:33:11+00:00

”VINTERBLOMSTER”
av Amsell Berlin
Designstudio

Frösö Handtryck presenterar en ny vinter-kollektion designad av Amsell Berlin Designstudio. Det är duons första mönster för Frösö Handtryck och det är en hyllning till vinterns blommor & växter som förgyller våra hem inför jul & nyår. Kollektionen är tryckt med brons på vitt bomullstyg & med vitt på oblekt hellinne. Produkterna uttrycker en känsla som är både exklusiv och jordnära på samma gång.

Vinterns blommor och växter är det som är allra viktigast för oss för att skapa en härlig stämning inför julen. Det är lika fascinerande att varje år följa en amaryllisknopp slå ut till en dramatisk skönhet, känna den starka doften av hyacinter,  sätta söta julrosor i fina krukor och pilla på pälsmjuka videkissar. Positiva förnimmelser som alla har en relation till och som bygger upp förväntningarna inför jul & nyår.

I mönstret VINTERBLOMSTER vill vi lyfta fram den sköna känslan av det växer även på vintern. Vi låter blommorna skapa en prunkande vinterrabatt genom att blanda och låta dem slingra sig i varandra. Vi har placerat mönstret så att varje produkt blir unik och mönstret kommer till sin rätt, i rader och i rundlar.

Ordet “blomster” förknippar vi med Wilhelm Peterson Bergers stycke “Frösöblomster” vilket gör att “Vinterblomster” också får ett lokalt fäste på Frösön.

Pia Amsell & Barbro Berlin

ab

Pia Amsell och Barbro Berlin är utbildade på Beckmans skolas Formlinje i Stockholm och de har båda även en grundläggande textilutbildning. De driver tillsammans sedan 2004 Amsell Berlin Designstudio som jobbar brett med bland annat produkter för bordet, köksredskap, belysning och textil. De har under åren designat och utvecklat många produkter för både massproduktion och mindre kollektioner, ofta hantverksmässigt utförda.

Ambitionen är att skapa funktionella produkter med ett personligt uttryck som förenklar och förskönar livet till både vardag och fest för många människor.

De finner ofta inspiration till både form och färg till sin design i naturen. När det gäller mönster kan det till exempel röra sig om att hitta fragment från skog och mark som skapar ett mer abstrakt utseende eller att skapa en harmonisk mönsterbild av mer naturalistiskt art, som i deras första mönster för Frösö Handtryck; ”Vinterblomster”.