OM FRÖSÖ HANDTRYCK 2017-02-14T15:33:28+00:00

HANTVERK OCH KVALITET SEDAN 1946

Att trycka tyg för hand är en process som kräver tålamod, lugn och en sällsynt precision som sitter i tryckmästarnas erfarna händer. Det färdigtryckta tyget blir sedan till metervara eller produkter i egen design. Med personlig hand syr sömmerskorna in stolthet i varje väska, kudde och duk som lämnar fabriken.

HISTORIEN ÄR LÅNG

Mycket har hänt sedan Sundsvallssonen Enar Ström kom till Östersund 1946 och grundade den firma som idag är Frösö Handtryck. Det som en gång började med tryck av näsdukar, souvenirer och vimplar i liten skala har via en rad begåvade kreatörer och entreprenörer utvecklats till Frösö Handtryck. Vi är ett av landets få kvarvarande handtryckerier och med 70 år på nacken är vi också ett av Sveriges äldsta handtryckererier. Tryckprocessen och hantverket är till stor del detsamma som vid starten och vi är mycket stolta över vårt kunnande inom området.

Sedan Mars 2016 är Johan Hallström och Tina Stafrén ägare av Frösö Handtryck. De har båda ett förflutet inom visuellt uttryck, Johan som AD och Tina som fotograf. Efter att ha jobbat tillsammans i många år närde de en önskan om att få driva och utveckla någonting eget som kunde få växa och ta form.

”Att det blev Frösö Handtryck är ingen slump, i den exklusiva råvaran fann vi en outnyttjad resurs. Handtryckt och sytt på plats i Jämtland – en stark lokal prägel i kombination med kvalitet och tidlös design. Det kändes helt enkelt bara rätt. Med respekt för hantverkstraditionen vill vi återerövra företagets stolthet och själ. Ett antal etablerade formgivare är redan knutna till verksamheten och nya samarbeten är på gång. Frösö Handtryck är som en grankvist på ett silverfat – naturlig och elegant på en och samma gång. Strävt linnetyg möter sobert tryck i brons eller petroleum, den känslan. Vi tror på formkonceptet och gläds åt att våra tyger och produkter finns hemma-hos och i offentliga miljöer både i Sverige, USA och Japan.”
Johan & Tina
Tina Stafrén
Tina StafrénOwner, Management
Tel: +46 70 572 27 29
Johan Hallström
Johan HallströmOwner, Creative director
Tel: +46 70 627 00 59