TILLBAKA PÅ ARENAN -STOCKHOLM FURNITURE & LIGHT FAIR Feb 7-11 2017

//TILLBAKA PÅ ARENAN -STOCKHOLM FURNITURE & LIGHT FAIR Feb 7-11 2017

TILLBAKA PÅ ARENAN -STOCKHOLM FURNITURE & LIGHT FAIR Feb 7-11 2017

-SKANDINAVISK KLASSISK FORM FRÅN JÄMTLAND

PRESSMEDDELANDE

Frösö Handtryck har tagit ny riktning med nytt ägarskap under 2016. De nya ägarna Johan Hallström och Tina Stafrén har siktet inställt på att ta Frösö Handtryck till den högsta nivån av svensk design med det hantverksmässiga textiltrycket som en stabil grund. Frösö Handtryck är ett av Sveriges äldsta handtryckerier. All produktion sker hos oss på Frösön, såväl screentryck som sömnad.

SNYGGA NYHETER, RELANSERING AV KLASSIKER OCH EN NY HÅRD NORRLÄNNING

Vi är stolta över att presentera de nya mönstren ”BILLIE” och ”CHARLIE” från Amsell Berlin Designstudio, ”PORTO I & II” samt ”TRI” av FH Studio. Som en del av vårt 70:års jubileum bjuder vi också på en relansering av Eva Jemts klassiska mönster ”FÄRGSPEL”, formgivet 2001 och vinnare av utmärkelsen ”Utmärkt Svensk Form” samma år.

I montern visas även delar av vårt systervarumärke, hyllsystemet KÄRUT av laserskuren och lackat plåt, formgivet av Johan Hallström och producerat i Jämtland. Ett mångsidigt och föränderligt hyllsystem för både offentlig miljö och privata hem. KÄRUT är jämtländska och betyder stolt, på gränsen till kaxig. Varumärket KÄRUT bygger på samarbeten med företag och konsthantverkare i Jämtland. KÄRUT står för form och idéer, de för hantverkskunnande och produktion. Vi arbetar med många olika material och metoder, allt ifrån handsågad björk till laserskuren plåt.

TRÄFFA OSS PÅ MÄSSAN

Vi ser fram emot att träffa nya och gamla samarbetspartners. Screentryckare Ingeborg Själander finns på plats i Frösö Handtrycks monter C17:35 tillsammans med Johan Hallström och Tina Stafrén. Ingeborg kan allt som finns att veta om hantverket efter 42 år i yrket. Formgivare Eva Jemt kan ni träffa i Frösö Handtrycks monter onsdag 8 feb 10.00-13.00. Amsell Berlin Designstudio finns hos oss tisdag 7/2 från kl. 13.00.

Läs mer om respektive mönster och om hyllsystemet ”KÄRUT” längre ned i pressmeddelandet.

Pressbilder och texter finns att ladda ned:  frosohandtryck.se/press-media

NYHETER

”BILLIE” och ”CHARLIE”

Formgivare: Amsell Berlin Designstudio

”BILLIE” och ”CHARLIE” är två mönster skapade med inspiration från en tid som präglades av en positiv tidsanda med fart & fläkt, mycket färg och blänkande metaller.

”BILLIE” är det färgrika mönstret med en intressant blandning av mörka, ljusa, dova och klarare kulörer som andas lätthet och flexibilitet. Stilen är en mix av det strikta och fantasifulla.

”BILLIE” finns i tre färgställningar med ett nätverk i brons som gemensam nämnare.

Mönstret ”CHARLIE” är en lugnare kamrat, där bakgrundsfärgen från de ljusaste prickarna i ”BILLIE” återkommer ihop med ett tätare nätverksmönster som också är tryckt i brons.

Mönstren har designats för att passa i offentlig miljö då mönsterbilden är större och anpassad för att bära upp stora öppna ytor.

– Vi hoppas ”BILLIE” och ”CHARLIE” ska skänka en lekfull elegans till kontor och andra offentliga miljöer, men vi tycker också de passar fint i hemmiljö. Vi ser själva fram emot att pryda våra soffor med ”BILLIE”-kuddar och duka ett bord på ”CHARLIE”.

Pia Amsell och Barbro Berlin

 

Mönster ”PORTO I & II”

Formgivare: FH Studio

Ett mönster som är sprunget ur förnimmelser av resor till platser med vindlande gränder och antik arkitektur.

Det grafiska mönstret skapar optiska effekter beroende på vilket håll du betraktar det ifrån. Ett maskulint uttryck rundas av tack vare att symmetrin bryts av här och där, de raka strecken är egentligen inte raka utan har sina egenheter och former, precis som vi människor.

”PORTO I och II” är mångsidigt mönster. Det står starkt i både större format för offentlig miljö och som inredningsdetaljer i privata hem. Mönstret trycks på ett stadigt halvlinne och en bomullskvalitet. Vi har ett standardsortiment av färgställningar men har stora möjligheter att anpassa färgställning efter specifika önskemål.

Mösnter ”TRI”

Formgivare: FH Studio

”TRI” är en längtan efter det subtila. Ett mönster som adderar en känsla i rummet, snarare än sätter tonen i det. Det storskaliga mönsterspråket vänder sig främst mot offentlig miljö, de dämpade tonerna ger en mångsidighet och de raka linjerna ett vilsamt uttryck. ” TRI” är ett mönster som håller över tid och ger en god bas till rum där andra inredningsdetaljer kan förväntas förändras och förnyas kontinuerligt och där en stor variation av människor vistas. Den är lågmäld och vacker på ett kravlöst sätt. Tri kommer i två färgställningar men vi har stora möjligheter att anpassa färgställning efter specifika önskemål.

Mönster ”FÄRGSPEL” 2001

Formgivare: Eva Jemt

Eva Jemt skapade kollektionen ” En lek med färger och toner” för Frösö Handtryck 2001. En kollektion som fick utmärkelsen ” Utmärkt svensk Form”. Signifikant för god form är bland annat dess hållbarhet, hur den står stark över tid. Vi är stolta över att relansera ”FÄRGSPEL” som är ett av mönstren i den ursprungliga kollektionen.

– Jag känner en fascination av vad som händer med två färger som möter varandra vare sig jag målar tavlor eller gör mönster. Det blir skillnad om man tar en färg under eller över den andra och i handtrycket blir övertrycken djupa o fina. I Färgspel blir fyra tryckfärger till åtta och övertrycken bildar fina skuggor. Färgsättningen kräver kunskap om färg och färgstyrning och det är roliga utmaningar.

Eva Jemt

 

”KÄRUT” HYLLSYSTEM

Formgivare: Johan Hallström

”KÄRUT” hyllsystem har en avskalad och funktionell form för offentliga miljöer och privata hem. Systemet är mycket lätt att montera upp och ned, förändra och bygga på med olika sektioner. De lackade hyllplanen är tåliga och lätta att hålla rena. Delarna är laserskurena ur galvaniserad plåt och pulverlackerade vita eller svarta som standard. Delarna kan även fås i rostfritt, mässing eller lackerade i valfri RAL-kulör. Systemet finns i standardstorlekar men vi har stora möjligheter att skräddarsy speciallösningar. ”KÄRUT” hyllsystem är helt och hållet producerat i Jämtland.

 

2017-02-03T11:30:36+00:00 februari 2nd, 2017|PRESSMEDDELANDEN|