FORMEX 2016

//FORMEX 2016

FORMEX 2016

70-ÅRING MED NYA ÄGARE OCH NYTT UTTRYCK

Frösö Handtryck tar ny riktning med nytt ägarskap. De nya ägarna Johan Hallström och Tina Stafrén har tidigare drivit företag inom form och fotografi och är båda från Jämtland. Ambitionen är att ta Frösö Handtryck till den högsta nivån av svensk textildesign med det hantverksmässiga screentrycket som en stabil grund. Frösö Handtryck är ett av Sveriges äldsta, och numera ett av få, handtryckerier. All produktion ligger i Jämtland, även all sömnad. Frösö Handtryck går envetet emot strömmen genom att inte förlägga produktionen av sydda produkter utomlands.

EXKLUSIVA OCH EFTERFRÅGADE PRODUKTER

Till hösten firar Frösö Handtryck 70 år i tryckeribranschen och under de fyra första månaderna med nya styrmän har den uthålliga 70-åringen hunnit genomgå en del förändringar som resulterat i de nyheter som presenteras under Formex 2016. Ägarduon har mångårig erfarenhet av form och att skapa visuella uttryck. Det nya Frösö Handtryck ska andas skandinavisk, klassisk form och saluföra exklusiva, efterfrågade produkter.

NYTT VARUMÄRKE PRESENTERAS

I montern finns smakprov på systervarumärket KÄRUT. Tanken med KÄRUT är att skapa samarbeten med tillverkande företag i Jämtland. Vi står för form och idéer, de för hantverkskunnande och produktion. Vi kommer jobba med många olika material, allt ifrån björk till plåt. KÄRUT är jämtländska och betyder stolt, på gränsen till kaxig.

VÄLKÄNDA FORMGIVARE

Frösö Handtryck arbetar tillsammans med välkända svenska formgivare och höstens nyheter kommer ur samarbeten med Jeanette Karsten och Åsa Holmberg. Våra screentryckare Ingeborg Själander och Hans-Ove Ström har i samarbete med formgivarna tagit fram eleganta och sköna färgställningar av nyheterna ”ELEPHANT VILLAGE” och ”PANTHERA”.

TRÄFFA OSS PÅ MÄSSAN

Screentryckare Ingeborg Själander finns på plats i Frösö Handtrycks monter B 16:10 under hela mässan tillsammans med Johan Hallström och Tina Stafrén. Ingeborg kan allt som finns att veta om hantverket och har varit Frösö Handtryck trogen i 42 år. Formgivarna Jeanette Karsten och Åsa Holmberg  kan ni träffa i Frösö Handtrycks monter fredag den 26 augusti 10.00-14.00

Pressbilder och texter finns att ladda ned här: Dropbox>>

Kontaktuppgifter:

Johan Hallström 070 6270059

Tina Stafrén 070 5722729

info@frosohandtryck.se

Vi finns på Facebook och Instagram: @frosohandtryck

NYHETER HÖSTEN 2016

karsten

Jeanette Karsten ”ELEPHANT VILLAGE”

”Elefanten är en kultursymbol som alltid fängslat mig. Den är problemlösare, har gott minne, trygg, lojal, tålmodig och ett intelligent djur som alltid tar sina egna vägar.
Mönstret ”ELEPHANT VILLAGE” dök upp i mitt huvud när jag satt och skapade udda mosaikbord. Jag såg framför mig en hel by med hus och gator uppifrån och tänkte att där ska mina elefanter bo”

 – Jeanette Karsten

Jeanette Karsten är en mångsysslande arkitekt, konstnär och designer. Hon är utbildad på KTH-arkitektur, i Oslo och Wales på Arkitekthögskolan. Delvis utbildning på konsthögskolan i Stockholm. Jeanette är en internationellt representerad designer och hon samarbetar med några av de största svenska aktörerna inom form och interiör. Inspirationen kommer från drömmarnas värld och livet.

 holmberg

Åsa Holmberg ”PANTHERA”

 ”Graciösa kattdjur har alltid fascinerat mig. Vilande på sina grenar, delvis skymda av bladverket ville jag att dom skulle förmedla en känsla av lugn och en inbjudan att stanna upp och titta en stund.” – Åsa Holmberg

Åsa Holmberg är utbildad vid ENSAD i Paris och är mönsterdesigner på frilansbasis. Hon har verkat flera år i modebranschen men ser fram emot fler projekt inom inredning. Intresset för teckning och måleri kom tidigt och hon ritar helst sina mönster för hand. Djur och natur är aldrig sinande inspirationskällor för Åsa. ”PANTHERA” är Åsas första samarbete med Frösö Handtryck.

2016-10-23T15:43:20+00:00 augusti 17th, 2016|PRESSMEDDELANDEN|